علوم پایه هشتم-سوالات فصل۵-حس و حرکت-اندام های حسی
حس شنوایی:
28.گوش از اندام های حسی است که به تشخیص صدا و حفظ تعادل و موقعیت بدن کمک می کند.
ساختمان گوش:
29.گوش خارجی شامل چه بخش هایی می باشد؟
۱.لاله گوش
۲.مجرای شنوایی
۳.پرده صماخ
30.پرده صماخ چگونه مرتعش می شود؟
لاله گوش امواج صوتی را جمع آوری کرده و به مجرای شنوایی هدایت می کند و باعث ارتعاش پرده صماخ می شود؟
31.پرده صماخ گوش کجا قرار دارد؟
انتهای گوش خارجی
32.گوش میانی از چه استخوان هایی تشکیل شده است؟
گوش میانی از سه استخوان کوچک رکابی،چکشی،سندانی تشکیل شده است.
33.گوش میانی کجا قرار دارد؟
گوش میانی حد فاصل گوش خارجی و گوش داخی قرار دارد.
34.گوش داخلی از چه بخش هایی ساخته شده است؟
گوش داخلی از لوله های پر پیچ و خم ساخته شده است.
گوش داخلی شامل سه بخش حلزونی،دهلیزی و مجاری نیم دایره است.
35.دربخش حلزونی گوش گیرنده های شنوایی وجود دارند که یاخته های مژه ای دار دارند.
36.وظیفه گوش داخلی چیست؟
وظیفه گوش داخلی تبدیل پیام صوتی و ارتعاشات به پیام عصبی و انتقال آن به قسمت گیجگاهی قشر مخ است.
37.گوش داخلی چگونه امواج صوتی را به پیام های عصبی تبدیل می کند؟
وقتی که امواج صوتی وارد گوش می شوند،انرژی صوت مژه های یاخته های گیرنده صوتی را تحریک می کند.با تحریک این یاخته ها امواج صوتی تبدیل به پیام عصبی می شوند.
38.مرکز حس شنوایی کجا قرار دارد؟
لوب گیجگاهی
حس بویایی:
39.گیرنده های بویایی کجا قرار دارند؟
گیرنده های بویایی در مخاط زرد سقف حفره بینی قرار دارند.
40.مرکز حس بویایی کجا قرار دارد؟
لوب پیشانی
41.چگونه از وجود بو در محیط آگاه می شویم؟
وقتی که مولکول های گازی مواد بودار وارد بینی می شوند،روی گیرنده های بویایی اثر می گذارند و این گیرنده ها مولکول ها را به پیام عصبی تبدیل می کنند و به قشر مخ می فرستند.
42.چگونه بوهای مختلف از هم تشخیص داده می شوند؟
گیرنده هایی که در بافت پوشش بینی وجود دارند،متنوع هستند و باعث می شوند که بوهای مختلف از هم تشخیص داده شوند.
حس چشایی:
43.چند جوانه چشایی در دهان وجود دارد؟
حدود ۱۰۰۰۰ جوانه چشایی در دهان وجود دارد که بیشتر آنها روی زبان و بقیه در دیواره دهان هستند.
44.هر پرز چشایی دارای چندین یاخته حسی مژه دار است که هر مژه به یکی از مزه های اصلی حساسیت بیشتری دارند.
45.چهار مزه اصلی؟
۱.شیرینی
۲.شوری
۳.ترشی
۴.تلخی
46.گیرنده های چشایی چگونه تحریک می شوند؟
وقتی که مواد در بزاق حل می شوند،گیرنده های چشایی تحریک می شوند و پیام عصبی تولید می کنند.
گیرنده های مزه:
حس لامسه:
پوست:
47.گیرنده های مربوط به حس لامسه را نام ببرید؟
۱.دما
۲.لمس
۳.فشار
48.مرکز حس لامسه کجا قرار دارد؟
لوب آهیانه